Bedrijfsfietsplan

Sinds enkele jaren wordt vanuit Den Haag het fietsen gestimuleerd. U kunt voor een bepaald bedrag uw fiets en accessoires van uw brutoloon aftrekken zodat uw voordeel kan oplopen tot 52% ! Tevens kunt u vaak dit bedrag verrekenen met uw overuren en/of vakantiedagen. Profiteer optimaal.

Wij werken mee aan alle vormen van fietsplannen en zijn aangesloten bij NFP en BFN. Uw voordeel loopt dus, naast het feit dat wij al enorm scherpe prijzen hebben, nog verder op. Grote klanten van ons zijn diverse Gemeenten/scholen/universiteiten, Korps landelijke politiediensten (KLPD), zorgcentra, Heineken, Deloitte & Touche, de Brandweer en diverse andere. Er zijn 3-tal mogelijkheden om gebruik te maken van het fietsplan. Indien er gebruik gemaakt wordt van een bemiddelaar zoals NFP/BFN dat dient er rekening gehouden te worden met hun bemiddelingsfee van 15% die wordt ingehouden op de eerste € 749,-. (zie verder voor uitleg).

Hieronder de diverse mogelijke fietsplannen.

1. Bon inleveren bij werkgever. U betaalt de fiets zelf aan ons.
Uw werkgever vergoedt de fiets tot een bedrag van € 749,00. U kunt als u wilt ook een duurdere fiets uitzoeken, het bedrag boven de € 749,00 levert geen fiscaal voordeel op. U betaalt de fiets zelf en kunt hem direct meenemen. De bon levert u in bij de werkgever, deze verrekent dit verder met u. Uiteraard mag u naast de fiets ook accessoires aftrekken van uw brutoloon, ook deze worden netjes op de factuur vermeld.

2. Bon inleveren bij werkgever. De werkgever betaald aan ons.
Werkt op dezelfde manier als optie 1. U moet na het uitzoeken van de fiets, de factuur inleveren bij uw werkgever. Zodra wij de betaling hebben ontvangen kunt u de fiets afhalen. Wilt u hier niet op wachten, dan is het mogelijk de fiets zelf voor te schieten. Zodra de betaling van uw werkgever binnen is, maken we dit bedrag weer naar u over. Uiteraard mag u naast de fiets ook accessoires aftrekken van uw brutoloon, ook deze worden netjes op de factuur vermeld.

3. Via NFP, Nationale Fiets Projecten of BFN, BedrijfsFietsplan Nederland.
Een aanschaf via NFP of BFN komt veel voor. Uw werkgever heeft de administratie van het fietsenplan uitbesteed aan het NFP/BFN. Dit kost uw werkgever niets, het NFP/BFN houdt richting ons echter 15% over de eerste € 749,00 in. Omdat onze fietsen ten allen tijden scherp geprijsd zijn (altijd korting op de adviesprijs) kunnen wij niet nog eens 15% minder krijgen door de bemiddeling fee die door NFP of BFN gerekend wordt. Uiteraard kunt u wel de fiets met korting kopen, er komt dan echter een bedrag van € 112,35 bij (dit is 15% van € 749,00). Over het bedrag dat boven de € 749,00 uitkomt hoeft er geen 15% te worden afgedragen. Wij ontvangen van de € 749 dus € 636.65 (€ 749 – 15%). Wij spreken met U een bedrag af wat de fiets en accessoires moeten kosten. U kunt dan via het NFP/BFN dan € 636,65 met ons verrekenen en dan eventueel nog fietsbonnen inleveren.

Voorbeeld:
                                               Normale Prijs    Onze Prijs  Via NFP     Nog bij te betalen
Sensa Umbria Tiagra        € 849,00             € 749,00     € 636,65   € 112,35 (636,35 +112,35)
Wilier GTR                            € 2999,00          € 2399,00   € 636,65   € 1762.65 (2399- 636,65)
Scoppia 601                         € 699                  € 620,00      € 620.00   € 0.-

Ondanks de € 112,- die u moet bijbetalen blijft een fiets via het NFP/BFN interessant, u kunt namelijk € 749,- aftrekken van uw brutoloon wat een voordeel oplevert van minimaal € 250,- en maximaal € 389,- (afhankelijk van uw belastbaar inkomen)

Hoe werkt het!?


- U zoekt samen met ons de fiets uit die u wilt en bij u past.

- Samen kijken we naar de juiste maat en eventuele opties

- We maken voor u een factuur op naam voor optie 1 en 2, of vullen samen met u de papieren in voor optie 3. Bij de optie 2 & 3 duurt het totale proces ongeveer 1,5 tot 2 weken. Om er zeker van te zijn dat de door u gekozen fiets er dan nog is vragen we u om een kleine aanbetaling die u terugkrijgt bij het afhalen van de fiets. Uiteraard reserveren wij de fiets van voor u tot die tijd.

Fiets via de werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling houdt in het kort in dat voor een 29-tal vergoedingen en verstrekkingen (waaronder de fietsregeling.) alle fiscale regels gaan verdwijnen. Er is echter één algemene beperking; voor al deze vergoedingen en verstrekkingen is een ruimte van 1,5 procent van de totale loonsom beschikbaar. Als een werkgever boven deze 1,5 procent uitkomt moet over het meerdere een naheffing van 80 procent worden afgedragen.

De huidige fietsregeling vervalt onder de WKR. Daarvoor in de plaats kan de werkgever zonder beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken binnen de forfaitaire ruimte van 1.5 procent van de loonsom. Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag ook een elektrische fiets of elektrische scooter zijn. Daarnaast kan een werkgever zelf bijvoorbeeld de frequentie van verstrekken, de hoogte van de aanschaf, het type fiets of de aard van het gebruik bepalen. De werkgever kan ook besluiten de huidige regels te blijven handhaven.